Bianca, John & Whisper (2006) Bianca & Dax (2023)


Wij zijn Bianca Smits en John de Vugt en wonen met onze 6 Dwergpinschers in Roosendaal, een stad nabij de Belgische grens. John is in zijn jeugd opgegroeid met een Dwergpinscher en toen zijn ouders, na 5 jaar zonder hond te hebben geleefd, in 1999 opnieuw op zoek waren naar een Dwergpinscher kwamen ze uit bij de kennel "van Majori's Donk" van dhr. en mevr. Timmers. In 1995 hadden ze reeds enkele honden van dhr. en mevr. Timmers bewonderd op de clubmatch van de plaatselijke kynologenvereniging en waren destijds erg onder de indruk van met name de lieve karakters van de honden. De keuze waar een Dwergpinscher te halen was daarom snel gemaakt. Eind 1999 kregen ze "Joey van Majori's Donk". Wij waren ook helemaal weg van dit hondje en daar we beiden van nature hondenliefhebbers zijn stond het allang vast dat we zelf ook een hondje wilden. De keuze voor het ras was snel gemaakt daar de Dwergpinscher voor John hét ras is en ik, Bianca, ze ook altijd heel leuk heb gevonden.

We stonden aanvankelijk op de wachtlijst voor een reutje met dezelfde ouders als "Joey". Toen het nest in 2001 werd geboren bleek tot onze grote teleurstelling dat er geen reutjes bij zaten. Rond dezelfde tijd was er bij dhr. en mevr. Timmers echter nog een nest geboren waarvan nog 2 reutjes beschikbaar waren. We hadden de keuze om te wachten of een reutje uit dit nest te nemen. Het was een gemengd nest: deels rood en deels black&tan. We kozen, hoewel dit aanvankelijk niet de bedoeling was, voor het black&tan reutje genaamd Wesley. En wat een goede beslissing hebben we achteraf gezien genomen. Wát een hond en wát een super karakter.

Wesley was volgens mevr. Timmers een heel mooi reutje en we moesten er beslist eens een keer mee naar een tentoonstelling gaan. Dit was sowieso al mijn bedoeling daar ik reeds jaren show liep met de West Highland White Terriërs van mijn ouders. John vond shows eigenlijk niet zo leuk maar vond het niet erg als ik met Wesley af en toe eens ging. Nadat hij een keer was meegegaan naar een show was hij echter meteen verkocht. Af en toe naar een show werd vaak en een nieuwe hobby bleek geboren.

In 2002 kregen we Bjorn van Majori's Donk waarmee we uiteraard ook naar shows gingen en eind 2004 deed Gabber van Majori's Donk zijn intrede. Terugkijkend op de laatste jaren kunnen we stellen dat we 3 uiterst succesvolle honden hebben gekregen en dat dit alles is te danken aan de onzelfzuchtigheid van dhr. en mevr. Timmers die het niet erg vinden om hun beste honden weg te doen. De laatste jaren is er dan ook een hechte vriendschap ontstaan en gaan we o.a. samen naar shows.

In 2006 hebben we onze eerste teef uit Finland geïmporteerd. Een heel bijzondere teef omdat het een dochter is van Wesley en zij geboren is uit een, tenminste in onze ogen, ware droomcombinatie. Wesley benaderde in onze ogen het ideaalbeeld van een Dwergpinscher. Compact en superkort gebouwd met een showtemperament waar je stil van werd en een pittig maar toch heel lief karakter. Hij was ook een uiterst stabiele hond. Toen ik in 2005 met Wesley in Finland was voor een tentoonstelling en te gast was bij kennel "Aurra Sing" heb ik kennis mogen maken met "Santra" (Officiële naam: A'Dreams Black Enigma) die als twee druppels water leek op Wesley, zowel qua type als qua karakter. Marika, de eigenaar van de kennel die helemaal de moeite heeft genomen om voor een dekking naar Nederland te vliegen, besloot Wesley te gebruiken voor haar schitterende teefje. Het resultaat was een nest van 3 teefjes waarbij wij het geluk hadden het teefje genaamd "Whisper" te krijgen. We zijn je voor eeuwig dankbaar Marika.

In 2006 bood de familie Timmers mij aan om mede-eigenaar te worden van de kennel “van Majori’s Donk”. Onder deze kennelnaam heb ik 2 nestjes gefokt. In 2014 besloot ik mijn eigen kennelnaam aan te vragen en begin september 2014 kreeg ik de goedkeuring van de FCI en Raad van Beheer. Onze kennelnaam is “ROSTELLEY’S ANGELS”. Hoe we op deze naam gekomen zijn? Whisper is ons eerste teefje en als we haar niet hadden gehad, zouden we waarschijnlijk nu nog steeds geen teefje hebben, laat staan dat ik nestjes zou fokken. Het koosnaampje van Whisper is “Rostelli”. Om een deel van Wesley's naam in de kennelnaam te verwerken heb ik het einde van de naam Rostelli aangepast naar Rostelley. Zo is de naam Rostelley's Angels tot stand gekomen.

We kunnen wel stellen dat inmiddels ons hele leven draait om de honden. We beschouwen onze honden dan ook als gezinsleden en nemen ze overal mee naartoe. Zo is bijvoorbeeld Oostenrijk ons vaste vakantieland omdat de honden dan gemakkelijk mee kunnen en zelf ook een leuke (wandel)vakantie hebben. Sinds 2006 ben ik ook secretaris van de rasvereniging en verzorg het clubbad dat 4 maal per jaar verschijnt. Het showen in binnen- en buitenland is een ware passie geworden. Het is ongelofelijk wat een contacten er door de jaren heen ontstaan zijn door de honden en bijvoorbeeld het bezoeken van tentoonstellingen.

De mooie vriendschap tussen Marika (kennel Aurra Sing) en mij heeft in 2009 tot een unieke samenwerking geresulteerd. Samen met haar heb ik het teefje "Semper Ante Forget-Me-Not" (Viva) gekocht. Door diverse veranderingen in de toekomstplannen van Marika, hebben we in 2012 in goed overleg besloten dat zij niet langer meer mede-eigenaar is van Viva.

Na een intensieve voorbereiding mochten we in 2011 eindelijk onze eerste nestje verwelkomen. Whisper schonk het leven aan 3 prachtige pups en bleek een geweldige moeder te zijn (iets wat we eigenlijk wel verwacht hadden). Uit dit nestje hebben we 1 teefje zelf gehouden (Wendy) en 1 teefje (Frida) hebben we geplaatst in co-ouderschap met Satu Peltoniemi. Satu....héél erg bedankt dat je ons deze mogelijkheid hebt gegeven!
In 2013 kregen we ons 2e nestje en dit was extra bijzonder omdat zowel moeder (Viva) als vader (Gabber) bij ons in huis wonen. Viva kreeg 2 teefjes; 1 rood en 1 zwart/rood. We besloten dat het rode teefje (Veera) mocht blijven. Beide nestjes zijn geboren onder de kennelnaam “van Majori’s Donk”. De toekomstige nestjes zullen vanaf nu onder onze eigen kennelnaam geboren worden.

Na het overlijden van Wesley in 2009 onstond er bij mij een stille wens op ooit nog eens een mooie, stoere black/tan reu in onze roedel te verwelkomen. Lange tijd leek dit onmogelijk omdat reuen en teven in hetzelfde huis niet echt makkelijk is ten tijde van de loopsheden en we eigenlijk besloten hadden alleen nog maar teefjes in huis te houden. In juli 2018 zag ik echter een pupfoto voorbij komen op sociaal media waar ik helemaal verliefd op werd. Toen bij het bekijken van de stamboom ook nog eens bleek dat dit een achterkleinzoon van "onze" Wesley was, was de verleiding té groot om deze kans niet aan te pakken en dus mochten we een maand later de black/tan reu "Santa Julf Nokaut" (Misha) in onze roedel introduceren.

Ten slotte willen wij nog in het bijzonder dhr. en mevr. Timmers van de kennel "van Majori's Donk", Marika Lehtonen van de kennel "Aurra Sing", Galina Kulikova van kennel "Semper Ante" en Julia Federova van kennel "Santa Julf" bedanken voor de mooie honden die ze ons hebben gegund.

Tevens willen wij alle co-ouders van onze honden bedanken voor het geven van de mogelijkheid om samen met jullie dit mooie ras in stand te houden

.

Deze website is sinds 2002 online onder de naam "Wesley van Majori's Donk" omdat Wesley toen nog onze enige hond was. Tot 2014 is de naam van de website onveranderd gebleven als eerbetoon aan Wesley omdat hij immers de hond was waar alles mee begonnen is.

Onze toenmalige banner:


Nu dat wij in 2014 een eigen kennel hebben, hebben we de naam van de website veranderd in “Rostelley’s Angels Dwergpinscher Kennel”. Wesley heeft een grote impact gehad op ons leven en heeft er indirect voor gezorgd dat ik nu mijn eigen kennel heb. Hij is en blijft voor altijd in onze gedachten......

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze site.