2024 - 2023 - 2022 - 2021 - 2020 - >>>>


Fijne feestdagen & een gezond 2023!


18-12-22: Een paar weken geleden is Yinthe gedekt en is nu zichtbaar drachtig dus kunnen we eindelijk ons G-nestje aankondigen. De pups worden in januari verwacht maar in principe zijn alle pups vooralsnog al gereserveerd!

17-12-22: De laatste show van dit jaar; de kerstshow in Gorinchem. Gijs en Dax waren wederom present en voor Dax de laatste keer in de puppyklasse; 2e plaats met Veelbelovend. Volgend jaar zal hij z'n debut gaan maken in de jeugdklasse.
Dax wordt meestal geshowd door Gijs; super bedankt Gijs, jullie zijn een topteam!

28-11-22: De Winner-show van Nederland; jarenlang in Amsterdam gehouden, toen verhuisd naar Gorinchem en vanaf dit jaar in Leeuwarden. Dat betekende dus voor mij héél vroeg het bed uit want Leeuwarden ligt niet bepaald naast de deur (bijna 3 uur rijden). Vrijdag was het de Fryslan Cup waar ikzelf niet aan mee heb gedaan maar Gijs en Dax waren wel present. Dax werd BOB-puppy met een mooi keurrapport. Zondag dus om 03:00 uur opgestaan en om 05:00 uur gaan rijden om 08:00 uur aan te komen! Ook Gijs en Dax waren er weer bij. Dax werd wederom BOB-Puppy met een mooi keurrapport. Misha werd 3e in de kampioensklasse met een U. Ook Viva mocht nog een keer meedoen; met haar 13 jaar en 8 maanden wist ze wederom indruk te maken op de keurmeester, die haar nog herkende van 8 jaar geleden toen hij haar Best in Show maakte op de kampioensclubmatch en 6 jaar gelededen toen hij haar op 7 jarige leeftijd beste teef maakte op de Winner! Nu werd ze Beste Veteraan en kreeg ze de titel "Veteranen Winner 2022", haar 4e Winner-veteranen titel!

31-10-22: De jaarlijkse clubmatch van de VFLD. Altijd weer een drukke bedoeling; organiseren, exposeren, fototgraaf, honden kijken, kletsen .....altijd een leuke dag maar ook een vermoeiende dag als je verschillende "petten" op hebt. Ik had dit jaar 3 honden ingeschreven en Gijs had Dax en Beer ingeschreven. Voor Dax was het zijn officiele debut in de showwereld en hij werd BOB Baby en BIS Baby!! Beer werd 1ZG in de openklasse. Misha kreeg 2ZG in de kampioensklasse. Veera kreeg 4U in de kampioensklasse. Viva werd BOB Veteraan met een extra compliment van de keurmeester dat ze met haar 13,5 jaar nog zo goed door de ring liep!

16-10-22: Gisteren deden we mee aan de halloween show van Genk (B). Het toeval wilde dat de keurmeester zelf ook dwergpinschers heeft van de beroemde Russische kennel "Malagris". Dan ben je toch benieuwd hoe ze keurt en of ze de kwaliteiten van Misha zou waarderen. Ook haar man die in de andere ring keurde, keek tussendoor over z'n schouder mee. Misha werd beste zwarte reu met CAC en beste reu. Zonder enige twijfel koos ze Misha ook als Beste van het Ras waarbij ze als toelichting gaf "perfect"! Met deze overwinning is Misha nu BELGISCH KAMPIOEN!!
Op naar de erering waar de man van de keurmeester van vanmorgen keurde. Uit een grote groep van 34 honden van rasgroep 2, werd Misha voorgeselecteerd bij de beste 6!. Een meer dan tevreden prestatie als je bedenkt dat de dwergpinscher in ons deel van Europa nauwelijks gezien wordt in de erering.

03-10-22: Afgelopen zaterdag zijn we afgereisd naar de show in Mons (B). Op het laatste moment ingeschreven nadat ik had gezien dat de keurmeester de dwergpinscher regelmatig heeft gekeurd, ook in bijvoorbeeld Finland en wetende dat de kwaliteit in Finland hoog is, gokte ik erop dat deze keurmeester kijk heeft op ons ras. En dit pakte idd goed uit; Misha werd beste zwarte reu met CAC, beste reu met CACIB en Beste van het Ras!

12-09-22: Gisteren hebben we meegedaan aan het "Brabants rashondenfestival" in Waalwijk. Gelukkig was het mooi weer want het was een buitenshow. Omdat het maar een clubmatch was voor de gezelligheid hadden we 4 honden ingeschreven; Dax, Misha, Veera en Viva. Voor Dax was het zijn debuut in de showring. Een mooie oefening. Maar het werd al heel snel duidelijk dat hij weinig oefening nodig heeft want het showen zit bij hem gewoon in de genen! Hij was ook totaal niet onder de indruk van de drukte en de andere honden. Het resultaat was BOB-Baby met een super keurrapport. In de ere-ring werd hij voorgeselecteerd bij de beste 6 babies van de show! Misha werd Beste reu en BOB. Veera won haar klasse maar moest het afleggen tegen haar moeder Viva die uiteindelijk beste teef werd. Daarnaast werd Viva ook BOB-veteraan. En kers op de taart werd Viva ook nog eens BEST IN SHOW VETERAAN!! En dat op een leeftijd van 13,5 jaar!
23-08-22: Voor Yinthe werd het tijd om gecontroleerd te worden op erfelijke oogafwijkingen en patella luxatie. Beide onderzoeken heeft ze met glans doorstaan; alles was goed, zonder opmerkingen.

22-08-22: Zaterdag zijn we met Misha afgereisd naar de show van Mechelen (B). Alhoewel de keurmeester mooie woorden had voor Misha werd hij slechts 3e met uitmuntend in de kampioensklasse.

21-08-22: Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover! Onze nieuwe kennel aanwinst was eindelijk oud genoeg om de grens over te mogen, dus ben ik in alle vroegte op pad gegaan om onze Finse prins op te gaan halen met het vliegtuig. Zijn stamboomnaam is "Aurra Sing Meet Rostelleys New Dream", zijn roepnaam is "Dax" en het is een mooie, veelbelovende rode reu met interessante bloedlijnen. In de 5e en 6e generatie is het zelfs familie van onze Whisper, Viva en Misha. Dax zal in co-ouderschap gehouden worden en gaat wonen bij Gijs, Michael en Beer (Rostelley's Angels Driven By Love). Wederom zijn we de fokker Marika dankbaar dat we deze mooie jongen hebben mogen kopen. Allemaal dankzij de vriendschap die 16 jaar geleden is ontstaan met de import van Whisper, ook van haar kennel. En natuurlijk zijn we heel blij met de samenwerking met Gijs. Zonder zijn aanbod om co-ouder te worden van een reu, hadden we deze knappe reu niet naar Nederland kunnen halen.

09-08-22: Vandaag stond de jaarlijkse ECVO-oogonderzoek op het programma voor Misha en het resultaat was prima; VRIJ, geen opmerkingen!

19-06-2022: "houden van betekent ook laten gaan wanneer het tijd is".....Afgelopen vrijdag hebben we met pijn in ons hart besloten Whisper in te laten slapen. Ze heeft de respectabele leeftijd van 16,5 jaar bereikt. Ze was al geruime tijd slechtziend tot blind en nagenoeg doof maar dat weerhield haar er niet van om haar doelen te bereiken en ze genoot nog van haar wandelingentjes. Maar een jaar geleden merkte we dat haar nieren gingen falen en wij gaven haar hiervoor medicatie. We wisten ook dat dit slechts uitstel was en hoopte dat we dit zo lang mogelijk konden rekken. De laatste maanden zagen we dat ze steeds vaker maaltijden oversloeg, haar snackjes niet meer zo graag wilde en zich ook steeds meer ging afzonderen van de groep. Ze voelde zich duidelijk niet lekker maar gaf ook niet op. We zagen haar steeds meer achteruit gaan qua gewicht en wat we ook voorschotelde aan eten, het werd niet echt gewaardeerd. Ook begon ze weer meer te drinken. Toen wisten we eigenlijk al dat we haar dit niet langer konden aandoen...."no longer by our side, but forever in our heart"....

10-05-2022: Afgelopen weekend deden we mee aan de show van Gent (B). Ditmaal waren Misha en Viva ingeschreven. Misha viel niet erg in de smaak bij de keurmeester en kreeg een 3 ZG. Viva heeft in principe niet meer nodig maar omdat ze het zo leuk vindt om te showen mocht ze weer een keer mee. Ze showde prima en de keurmeester was onder de indruk van haar conditie met 13 jaar. Ze werd BOB-veteraan.

15-04-2022: De corona pandemie lijkt onder controle en dus worden er voorzichtig weer hondenshows georganiseerd, veelal zonder enige maatregelen, zo goed als "vanouds". Echter zien we ook dat het nog niet echt heel druk is op de shows met deelnemers en bezoekers. Dit zal deels te maken hebben met het feit dat mensen toch nog niet durven i.v.m. corona maar het zal zeker ook te maken hebben met het feit dat alles een flink stuk duurder is geworden (o.a. door de oorlog in de Oekraïne) waardoor men toch een afweging moet maken. Dat geldt zeker ook voor ons. Ik zal zeker nog wel shows blijven lopen maar zal een stuk selectiever worden in welke show ik wel of niet wil deelnemen.
Een show waar ik meestal wel aan mee doe is Antwerpen (B), lekker dichtbij voor ons. Deze werd, zoals gebruikelijk, in april gehouden, afgelopen weekend dus. Misha werd beste b/t reu met CAC en won daarna het res.CACIB. Veera werd BOB VETERAAN en mag zich nu BELGISCH VETERANEN KAMPIOEN noemen.

.

21-01-2022: De Raad van Beheer stuurde ons een mooi kadootje vandaag; per december 2021 is er een nieuwe ere-titel in het leven geroepen, "Grand Champion", voorbehouden aan honden die zowel het jeugdkampioenschap als het volwassen kampioenschap en veteranenkampioenschap behaald hebben. De titel wordt automatisch toegekend en met terugwerkende kracht. Dit betekent voor ons dat zowel Whisper als Viva en Veera deze mooie ere-titel toegewezen hebben gekregen!

01-01-2022: Wij van Rostelley's Angels Kennel wensen iedereen een gelukkig en gezond 2022!

2024 - 2023 - 2022 - 2021 - 2020 - >>>>