2024 - 2023 - 2022 - 2021 - 2020 - >>>>

07-11-2021: Gisteren werd de show van KC Dordrecht georganiseerd in Hazerswoude-dorp. En dit jaar met vergave van de "Holland Cup Winner" titels. Afgezien van het laten zien van de Corona toegangsbewijs en tijdslots leek het een show als vanouds ondanks de diverse maatregelen. Keurmeester was dhr. J. Putkonen uit Finland. Ik vind het altijd interessant om te zien wat een Finse keurmeester van onze honden vind omdat de kwaliteit van de diverse rassen in Finland een flink stuk hoger is als hier in Nederland. En dat is vaak ook te zien aan de vele ZG's en G's die gegeven worden als een Finse keurmeester in Nederland keurt. Voor mij een goeie graadmeter ;o) . Misha kreeg 1U in de kampioensklasse en werd uiteindelijk reserve beste reu met res.CAC en CACIB. En met een super keurrapport! Veera kreeg 1U in de veteranenklasse en werd hiermee NEDERLANDS VETERANEN KAMPIOEN. Ook won ze de dagtitel HOLLAND CUP VETERAN WINNER 2021. Ze werd BOB veteraan en ook nog eens reserve beste teef met res.CAC.

25-10-2021: Nadat in 2020 de jaarlijkse kampioensclubmatch van de V.F.L.D. moest worden afgezegd door de corona-pandemie, kon de show dit jaar gelukkig wel doorgang vinden. Wij hadden 4 honden ingeschreven. Daarnaast deden ook Payka uit het F-nest en Beer uit het D-nest mee. Payka kreeg 1 ZG in de jeugdklasse omdat hij nog meer tijd nodig had om zich te ontwikkelen en onervaren was. Beer kreeg een 2 ZG in de openklasse omdat hij iets te groot is. Yinthe kreeg een 4 ZG in de jeugdklasse omdat ook zij veel meer tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Maar ondanks dat dit de eerste keer was dat ze geshowd werd en nauwelijks ringtraining gehad heeft, deed ze het super!. Veera kreeg een 2 ZG in de kampioensklasse omdat ze te groot is. Viva kreeg een 2 U in de veteranenklasse (en dat met haar 12,5 jaar!). Maar dan Misha; hij kreeg 1 U in de kampioensklasse en werd BESTE REU met CAC! Keurmeester was de rasspecialist dhr. Rob Douma. Hij kent het ras al bijna 20 jaar dus mag men best wel waarde hechten aan zijn oordeel. Zijn boodschap dit jaar was dat wij fokkers goed moet opletten dat we geen dwergpinschers fokken die te groot worden. Het mag geen tussenmaatje worden tussen de dwergpinscher en de duitse pinscher.

Misha - Best reu KCM VFLD


10-10-2021: Wederom zijn we naar Genk (B) afgereisd. Dit keer voor de Halloween CAC show. En dit keer hadden we meer geluk. Sterker nog ....eindelijk, na vele pogingen in de volwassen klasse, is het Misha gelukt om een CAC te winnen in België! Hiermee is het begin gemaakt voor het behalen van de Belgische kampioenstitel. Hij won de kampioensklasse met 1U en werd beste b/t reu en beste reu (BOS). Veera werd BOB-Veteraan.

12-09-2021: Gisteren werd de de show van Genk (B) gehouden, georganiseerd door de LKV. Middels een tijdsschema en strenge controle was het een stressvolle bedoeling en was er maar weinig tijd voor de honden en ons om ons voor te bereiden. Desondanks lieten Misha en Veera zich van hun beste kans zien. Dit resulteerde in een BOB-Veteraan voor Veera en een 1U RCAC voor Misha.

23-08-2021: Na anderhalf jaar eindelijk weer eens een show in België. De corona-maatregelen in België zijn wat evenementen betreft een stuk soepeler en dus kon er een "bijna" normale show georganiseerd worden. Mét publiek en erering. En dus deden we mee aan de show van Antwerpen. Misha werd reserve beste reu met RES.CAC en RES.CACIB. Veera werd BOB-Veteraan.

08-08-2021: Gisteren hebben we meegedaan aan de Pinkstershow van KC Arnhem, gehouden in Gorinchem. De show die eigenlijk in juni had moeten plaatsvinden maar door de corona pandemie is verzet. Tot het laatste moment was het nog spannend of de show door kon gaan maar uiteindelijk met tal van regeltjes konden we toch proberen wat puntjes te pakken. Want meer als dat was het niet; een come-show-go concept, zonder erering, zonder bezoekers en zo weinig mogelijk contact met de mede-exposant. En dat was best lastig als je elkaar al zolang niet meer gezien hebt en dan geen praatje kunnen maken. Maar goed, we mogen al blij zijn dat een aantal kynologenclubs zijn die de uitdaging aangaan om binnen de regeltjes van de overheid een corona-proof hondenshow te organiseren.
Ik had Misha en Veera ingeschreven. Veera kreeg 1U in de veteranenklasse en werd BOB-Veteraan. Misha stond voor het eerst in de kampioensklasse en won deze met 1U. Daarna werd hij BESTE REU met CAC en CACIB. Ook Beer deed mee in een poging z'n laatste (reserve) puntje te behalen voor het kampioenschap maar helaas kreeg hij een 3ZG in de openklasse. Het zal hem zeker een keer lukken!

05-08-2021: Als fokker kun je een puppyplanning maken wat je wilt, maar uiteindelijk bepaalt moeder natuur hoe het werkelijk gaat! We hadden verwacht dat Veera in september loops zou worden en dan hadden we haar willen laten dekken zodat we in november hopelijk pups zouden hebben. Echter is Veera nu al loops geworden. Als we haar nu zouden laten dekken dan voldoen we niet aan de welzijns-eis van de Raad van Beheer. Deze regel zegt namelijk o.a. dat er een jaar tussen het voorgaande nest en het komende nest moet zitten en dat is nu niet het geval. Het scheelt maar een paar weken maar toch zouden we in overtreding zijn. Daarom zullen we het geplande nestje van Veera doorschuiven naar het voorjaar. Het wachten is nu op de loopsheid van Phoebe, waarschijnlijk november/december dit jaar.

26-07-2021: Vandaag met Misha en Phoebe naar de oogarts geweest voor de ECVO ogentest (controle erfelijke oogafwijkingen) en beide zijn er weer glansrijk doorheen gekomen zonder opmerkingen :o)

05-07-2021: EINDELIJK!! .... na 17 maanden geen shows te hebben gelopen (grotendeels omdat door de corona pandemie alle shows waren afgelast) konden we afgelopen zaterdag eindelijk weer meedoen aan de de eerste show die dit jaar in Nederland werd georganiseerd; Outdoor Zeeland. Veera had haar debuut in de veteranenklasse en kreeg 1U met een mooi keurrapport en werd BOB-Veteraan. Daarnaast werd ze ook nog eens beste teef met CAC. Misha werd 1U in de openklasse en werd uiteindelijk beste reu met CAC. Met dit resultaat is hij nu NEDERLANDS KAMPIOEN!! En hij maakte het helemaal af door BESTE van het RAS te worden :o)

18-06-2021: Het is een tijdje stil geweest met het publiseren van nieuws op de website maar ja, door de corona-pandemie worden er geen shows georganiseerd en een volgend nestje wordt pas in de herfst/winter verwacht. Dat men de shows miste werd al snel duidelijk omdat er in binnen- en buitenland regelmatig "virtuele hondenshows" werden georganiseerd; keuren vanaf een foto. Puur voor de fun want aan het resultaat kunnen natuurlijk geen rechten ontleent worden. Ook ik heb een aantal keer "meegedaan" met deze online shows waarbij Veera 2 keer BOB-veteraan is geworden, Yinthe een keer BOB-pup en Misha 2 keer beste reu en 1 keer BOB. Maar de mooiste overwining was toch wel die van de "Southern Land Online dogshow" in Australië! Daar werd Misha niet alleen Beste van het Ras maar ook nog eens Beste van de Rasgroep!! Iets wat we waarschijnlijk nooit in de echte wereld zullen meemaken aangezien de de dwergpinscher in dit deel van Europa waar wij showen zelden of nooit "gezien" wordt in de erering.
Gelukkig worden de maatregelen steeds meer versoepeld en staat de 1e show voor ons inmiddels gepland. Is toch uiteindelijk veel leuker dan de virtuele variant ;o)

24-01-2021: Eindelijk tijd gevonden om de website hier en daar een update te geven; de nakomelingen pagina's van Veera en Phoebe zijn aangevuld met de gegevens en foto's van de pups van het E- en F-nest van eind vorig jaar. Yinthe, die bij een gastgezin is geplaatst, heeft een eigen pagina gekregen. De pagina "door ons gefokt" is aangevuld.

01-01-2021: Wij van Rostelley's Angels Kennel wensen iedereen een gelukkig en gezond 2021!

2024 - 2023 - 2022 - 2021 - 2020 - >>>>