Ons volgende nestje zal waarschijnlijk in 2025 gepland worden.

Wij werken met een wachtlijst. Plaatsing op de wachtlijst is mogelijk voor mensen die échte liefhebber van het ras zijn en een flinke dosis geduld hebben. Aangezien wij maar 1, heel soms 2 nestjes per jaar fokken, kan de wachttijd aardig oplopen.
Af en toe zijn we op zoek naar een permanent gastgezin voor een pup.
Dit biedt mij de mogelijkheid dit mooie ras in stand te houden en voor het gastgezin (co-ouderschap) een mogelijkheid om het fokken van dichtbij mee te maken.
Bij interesse geef ik graag meer informatie per mail





ONZE PUPS...


• Mogen naar hun nieuwe eigenaar op de leeftijd van 9 weken.
• Krijgen een officieel door de Raad van Beheer erkende stamboom en van zowel de ouderdieren als de pups wordt DNA afgenomen.
• Worden diverse malen door een dierenarts gecontroleerd, gechipt en diverse malen ontwormd.
• Worden op een leeftijd van 6 en 9 weken geënt c.q. getitterd.
• Krijgen een puppy-pakket mee met o.a. voer voor de eerste dagen, speeltje en infoboekje rasvereniging.



Wij zijn op zoek naar eigenaren waarbij de hond wordt gezien als onderdeel van het gezin. De nieuwe eigenaren kunnen altijd bij ons terecht voor vragen. En wij hopen dat iedere eigenaar zo af en toe eens laat weten hoe het met hun hondje gaat.
Onze voorkeur gaat uit naar eigenaren die reeds ervaring hebben met honden aangezien wij van mening zijn dat een Dwergpinscher die bij een gezin komt zonder ervaring met honden, deze het gezin wel eens flink moeilijk kan maken ;o). En aangezien de Dwergpinscher zeker geen schoothond is, gaat onze voorkeur ook uit naar een gezin die veel met de hond wil ondernemen. Dit kan zijn agility, gehoorzaamheid maar dit kan ook zijn; lekker wandelen in de bossen of op het strand of op vakantie in de bergen etc.
Als u als pupkoper naar onze pups komt kijken, mag u op den duur uw voorkeur voor een pupje uitspreken en dan zullen we samen bekijken of uw voorkeur-pup ook daadwerkelijk bij u en uw gezin past. U mag dus bij ons niet zelf uw pup uitkiezen.

Fokken is een hobby voor ons en de pups groeien op in huis tijdens de allerdaagse bezigheden. Op deze manier raken zij gewend aan allerlei geluiden zoals radio, telefoon, stofzuiger en komen ze in aanraking met bezoekers en andere honden. De eerste weken laten we moeder en haar kinderen het liefst met rust en mogen er geen bezoekers komen zodat ze genoeg rust krijgen. Vanaf een week of 4 mogen onze andere honden er bij en zijn bezoekers van harte welkom.

Wij fokken alleen met honden die getest zijn op oogziektes en Patella Luxatie.

Heeft u interesse in een pup van onze kennel, stuur ons dan een email waarin u antwoord geeft op de volgende vragen:

• Uit hoeveel leden bestaat uw gezin? Graag ook de leeftijden vermelden.
• Hoe vinden de gezinsleden het dat er eventueel een pup in huis komt?
• Indien u alleenstaand bent, wie gaat er dan voor de hond zorgen als er iets met u gebeurt?
• Indien u kinderen heeft, hoe bereidt u hen dan voor op de komst van een pup?
• Wat is de reden dat u voor een Dwergpinscher kiest?
• Heeft u eerder een hond gehad? Zoja, welk ras?
• Heeft u nog meer huisdieren? Zoja wat voor huisdieren?
• Wilt u ermee fokken of een tak van sport met hem/haar gaan beoefenen?
• Waar woont u en hoe ziet uw woonsituatie eruit? (huis, flat, appartement, tuin etc).
• Werkt u en/of uw partner parttime of fulltime?
• Wilt u een reu of teef? En waarom een reu of teef? En welke kleur geniet uw voorkeur?
• Waarom heeft u voor de Dwergpinscher gekozen en wat verwacht u van dit ras?



Voor meer informatie, of als u in de toekomst interesse heeft in een pup, kunt u contact met ons opnemen, bij voorkeur per mail: rostelleysangels@ziggo.nl
(telefoon: 06-45432498)





EEN STAMBOOMPUP OF NIET?

Wat is het verschil tussen een Dwergpinscher pup mét stamboom en zonder?

• Een pup zonder stamboom is officieel geen rashond. Omdat een serieuze fokker nooit pups zonder stamboom fokt, komt zo'n pup per definitie uit de ongecontroleerde hondenfokkerij. U kunt geluk hebben met zo'n hondje, maar u heeft geen enkele zekerheid dat u een gezonde Dwergpinscherpup koopt. Bovendien helpt u mee om de hondenhandel, waarin vaak wantoestanden voorkomen, in stand te houden.
• Een pup met stamboom is een officiële rashond.
• Een pup met stamboom én daarbij gefokt volgens de regels van de V.F.L.D. (Dwergpinscher vereniging) biedt de meeste zekerheid op een mooie, gezonde Dwergpinscherpup.

De hondenfokkerij kun je onderverdelen in twee sectoren: de ongecontroleerd hondenfokkerij en de georganiseerde kynologie.

PUPS ZONDER STAMBOOM

De ongecontroleerde hondenfokkerij

Omdat een zichzelf respecterende fokker nooit stamboomloze nestjes fokt, komt een stamboomloze pup altijd uit de ongecontroleerde hondenfokkerij. Dat kan een hondenhandelaar zijn (een broodfokker) of een particulier met een gelegenheidsnestje. In beide gevallen koopt u een hondje waar niks over bekend is qua afstamming en gezondheid van de voorouders. U heeft geen enkele zekerheid dat u een mooie, gezonde pup koopt. Bovendien helpt u mee om de hondenhandel in stand te houden. Een hondenhandelaar is bij geen enkele organisatie aangesloten. Hij hoeft zich aan geen enkele regel te houden. De enige regel die voor hem telt is: GELD. Hij verdient geld met het verkopen van honden. En omdat hij graag winst wil maken, fokt hij low budget. Hij produceert zo veel mogelijk puppies tegen zo laag mogelijke kosten. Dat betekent: zo veel mogelijk nesten per teef, steeds de eigen dekreu gebruiken, geen dure gezondheidsonderzoeken, goedkoop voer, minimale dierenartszorg, goedkope accommodatie vaak in tochtige schuren, enz. De fokdieren in zo'n kennel leiden meestal een beklagenswaardig bestaan. De kans dat u op zo'n adres een zeer matige, ongezonde probleempup koopt, is groot. Begeleiding of garantie krijgt u meestal niet. Gekocht is gekocht. In feite koopt u voor dat geld een namaak- Dwergpinscher.

Waarom kun je niet verantwoord fokken zonder stamboom?

Op een stamboom staan de voorouders van een hond. U kunt erop lezen wie zijn ouders, grootouders en overgrootouders zijn. Niets meer en niets minder. Voor u misschien niet zo interessant, maar voor een fokker is dit onmisbare informatie. Goed fokken kan eenvoudigweg niet zonder stambomen. Een goede fokker probeert een zo verantwoord mogelijke combinatie te maken tussen een reu en een teef. Daarvoor zijn niet alleen de gezondheid, het karakter en het uiterlijk van de twee ouderdieren belangrijk, maar ook van al hun voorouders. Bij fokken is het onzichtbare genenpakket van beide ouderdieren minstens zo belangrijk als de zichtbare buitenkant. In fokkerijtermen spreken we over het genotype en het fenotype. Het genotype is het totaal aan erfelijk materiaal van de hond, de binnenkant dus. Het fenotype is datgene wat zichtbaar is bij de hond, de buitenkant dus. Genotype en fenotype zijn nooit precies hetzelfde. Een hond kan bijvoorbeeld zwart zijn, maar het gen voor geel dragen. Dat zie je niet aan de buitenkant. Toch kan die hond gele pups krijgen, als de andere ouder ook het gen voor geel heeft. Of een hond heeft zelf goede ogen, maar draagt het gen voor PRA. Ook dat kun je aan de buitenkant niet zien. De pups van die hond kunnen wel PRA krijgen. Tenminste, als de andere ouder ook het gen voor PRA heeft. Iedere hond draagt het erfelijk materiaal van al zijn voorouders met zich mee. Hoe meer de fokker weet over de voorouders van een hond, hoe kritischer hij de juiste reu bij zijn teef kan zoeken. Weet een fokker helemaal niets van de voorouders van de reu en de teef, dan is het nest een schot in het duister. Dan weet die fokker bij god niet waar hij mee bezig is. Met alle kans op erfelijke ziekten en afwijkingen bij de pups. En hoe weet een fokker wie de voorouders van een bepaalde reu of teef zijn? Juist ja ... via de stambomen!

Gezondheidsuitslagen

Een hond zonder stamboom kan niet deelnemen aan de officiële gezondheidsonderzoeken. Als er officiële oogtesten (door de ECVO) worden uitgevoerd, moet namelijk de identiteit van de hond met zekerheid vastgesteld kunnen worden. Dit om fraude tegen te gaan. De dierenarts die het oogonderzoek verricht, controleert of het chipnummer op de stamboom overeenkomt met het chipnummer van de hond. Zo weet hij zeker dat de onderzochte hond ook werkelijk de hond van de stamboom is. Die controle kan niet plaatsvinden bij een stamboomloze hond. Er valt bij zo'n hond niets te controleren. De hond kan misschien wel een chip hebben, maar die chip is niet gekoppeld aan een identificatiesysteem. Een fokker die fokt met stamboomloze dieren, heeft geen enkel inzicht in de gezondheidsgegevens van de voorouders. Hij weet immers niet wie de voorouders zijn. Als hij ze wel zou kennen (bijvoorbeeld omdat het honden uit zijn eigen kennel zijn) en het zijn ook stamboomloze honden, dan zijn er in ieder geval geen officiële uitslagen en moet u de fokker maar vertrouwen op z'n mooie blauwe ogen.

Conclusie

Een fokker die met stamboomloze honden fokt, doet maar wat. Hij mist de nodige gegevens om verantwoord bezig te zijn. Ieder door hem gefokt nest is een toevalstreffer. Een pup kopen zonder papieren en uit stamboomloze ouders is een grote gok. Je kunt niets controleren van wat de fokker beweert en je kunt met geen mogelijkheid voorspellen wat voor hondje je koopt.

PUPS MET STAMBOOM

Hoe krijg je een stamboom?

Heeft een rashondenfokker een nest, dan doet hij daarvan aangifte bij de Raad van Beheer. Hij gebruikt daarvoor de dekkaart. Bij de dekking zijn de gegevens van de ouderdieren daarop al ingevuld en hebben beide eigenaren hun handtekening gezet. Als het nest geboren is, vult de fokker in om hoeveel reutjes en teefjes het gaat en stuurt de kaart binnen 7 werkdagen op. Daarna krijgt de fokker een factuur voor het aanvragen van de stambomen. Na een paar weken komt de nestcontroleur van de Raad van Beheer op bezoek bij de fokker. Die controleert of de administratie van de fokker in orde is en of er geen wantoestanden heersen. Als dat in orde is, worden alle pupjes gechipt. De chipcode wordt gekoppeld aan een registratienummer en onder dat nummer worden ze ingeschreven in het Nederlands Honden Stamboek, het NHSB. Het bewijs daarvan is de stamboom. Serieuze fokkers hebben nooit nestjes zonder stamboom. Hooguit een enkele pup met een grote fout, een erge onder- of bovenvoorbijter bijvoorbeeld of een pup met een rare kleurafwijking. Voor zo'n pupje wordt dan geen stamboom aangevraagd om te voorkomen dat er later toch mee gefokt gaat worden. Meestal mag zo'n miskleuntje zonder stamboom voor een zacht prijsje weg. De fokker moet in principe voor het hele nest stambomen aanvragen. Dat is een eis van de Raad van Beheer. Als de fokker voor één of enkele pups geen stamboom wil, moet hij daar een goede reden voor hebben, anders accepteert de Raad dat niet. Als je als pupkoper ergens kunt kiezen tussen pups mét stamboom of zonder, klopt er iets niet, zeker als het gaat om pups van een paar weken oud. Dan moeten de stambomen voor het hele nest immers allang aangevraagd zijn.

Controle

In de georganiseerde kynologie is dus sprake van een zekere controle vanuit de Raad van Beheer. Als een fokker zich niet aan de regels houdt, krijgt hij een sanctie. Voor een rasspecifieke stamboom moet een fokker zich aan strengere regels houden, namelijk de regels van de rasvereniging. Die zijn voor ieder ras verschillend. Ook hierbij wordt een sanctiebeleid ontwikkeld voor fokkers die de regels overtreden.

Conclusie

Een pup met stamboom en daarbij gefokt volgens de regels van de V.F.L.D. (Dwergpinscher vereniging) biedt u redelijk wat zekerheid op een mooi, gezond pupje. Toch is het altijd verstandig om kritisch te zijn en zelf eventueel navraag te doen bij de V.F.L.D. wat er bekend is over deze fokker en deze ouderdieren.





• Wij fokken volgens de regels van de rasvereniging en de Raad van Beheer.
• Wij zijn lid van : V.F.L.D / Pinscher & Schnauzer Klub Duitsland / Finse Pinscher Club.
• Onze kennelnaam is FCI erkend.
• Identificatie & Registratie (I&R) Hond, UBN nr: 6873279